Carpnews.ro

Pescuit la crap!
Acum este 20 Ian 2018, 03:01

Ora este UTC + 1 [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: clarificare tipuri de faina
MesajScris: 22 Mar 2017, 13:56 
Neconectat
New Member

Membru din: 22 Mar 2017, 13:33
Mesaje: 2
Buna ziua si bun gasit tuturor.
Doresc sa va felicit pentru tot continutul acestui forum, chestiuni foarte interesante si utile unui pescar care doreste sa inteleaga cat se poate de bine ce inseamna sa pescuiesti la crap.
Trebuie mentionat ca nu sunt cel mai bun pescar la crap dar nici chiar la inceput nu sunt, cu toate acestea datorita pretului ridicat pentru un kg de boilies existent pe piata, am incercat sa amestec eu anumite componente pentru a obtine in final mult ravnitul boilies.
Am citit multe articole de la noi si chiar publicatii aparute in alt parti ale lumii, si nu reusesc sa inteleg un aspect important si anume folosirea de "fainuri solubile : max 200 gr/ kg" recomandarea domnului Vali Bonto catre prietenila co ocazia unei discutii mai vechi.
Rugamintea mea este urmatoarea, daca este cineva dispus sa imi explice, ce inseamna faina solubila sau mai exact ce este o faina solubila? Ce diferente exista intre o faina solubila si un alt fel de faina si de ce trebuie tinut cont atunci cand ne gandim sa le amestecam.
In speranta ca voi gasi o persoana dispusa sa ma "lumineze", Va multumesc frumos.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: clarificare tipuri de faina
MesajScris: 25 Mar 2017, 08:25 
Neconectat
Site Admin
Avatar utilizator

Membru din: 31 Ian 2008, 17:12
Mesaje: 2695
Localitate: Targoviste
Solubilitatea indică gradul în care o substanță pură se poate dizolva într-un dizolvant, alcătuind o soluție omogenă.
In cazul nostru : substantele sunt fainurile din mix iar dizolvantii uzuali sunt oul (boilies tare),apa si siropul de porumb (pentru solubile).
Iau ca exemplu pudra de belachan (solubilitate 90 %).
Aici incepe partea frumoasa ! In faza de productie a cocii de boilies are loc prima faza de solubilizare a pudrei de belachan o parte din substantele continute ( in speta aminoacizii continuti de aceasta) se dizolva partial in lichid si se combina omogen cu restul fainurilor din mix. Am spus partial pentru ca timpii de dizolvare sunt diferiti pentru fiecare substanta in parte in functie de specificul ei iar in cadrul productiei umiditatea va scadea pe masura ce adaugam mix ca sa obtinem consistenta dorita pentru rulare.

Daca sunt prea multe substante solubile in mix :
-coca va fi foarte lipicioasa si se va rula un pic mai dificil.
-produsul final ( boiliesul) va avea o viata mai scurta in apa,in forma sa omogena,componenetele solubile continuand procesul de dizolvare in apa iar structura boiliesul va fi afectata si se va dezintegra dupa un anumit timp (4-12 ore). Din punctul meu de vedere este cel mai atractiv boilies !
Se pot folosi si componente solubile peste 20% din cantitatea de mix dar ai nevoie atunci si de alte ingrediente care sa contracareze acel efect.
Sfatul meu - pana incepi sa stapanesti fenomenul -incepe cu un mix care contine fainuri solubile in cantitate de 10-15 %.
Mai continuam cand am timp !
Numai bine,

_________________
Superbaits
http://www.profishing.ro


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: clarificare tipuri de faina
MesajScris: 27 Mar 2017, 09:24 
Neconectat
New Member

Membru din: 22 Mar 2017, 13:33
Mesaje: 2
Va multumesc frumos pentru bunavointa si pentru clarificari. Am sa incep sa testez amestecul sa vad cum se comporta.
O zi frumoasa.
Cu respect,
Marcel


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron